Mitt Sør-Aurdal, logo
Innhold av
Eivind Olmhus
Publisert
27/09/2021
Kategori:

Full fart for Frivilligsentralen

Slutten på koronarestriksjoner betyr heldigvis også oppstart igjen av de faste tilbudene til Frivilligsentralen. Ester og Eli jobber med koordinering av de frivillige organisasjonene i kommunen, skaper møteplasser og hjelper folk til å både motta og yte frivillig innsats.

Full oversikt over Frivilligsentralens tilbud finner du på hjemmesiden.

Siden oppstarten i 2010 har Ester Kulterud jobbet i Sør-Aurdal Frivilligsentral og fra 2019 fikk hun med seg Eli Torp. Sammen skaper de møteplasser for unge og gamle og samarbeider med de mange frivillige organisasjonene i kommunen. Smittevernsreglene har naturlig nok satt en stopper for noen av tilbudene, som nå åpner opp igjen for fullt!

Småjobber og hjelp

Et av de mindre kjente tilbudene til Frivilligsentralen er at de setter folk som ønsker å bidra med småjobber i kontakt med de som trenger det. Typiske eksempler på dette er hagearbeid, snømåking, stabling av ved, handling, rydding og andre enkle oppdrag.

- Typisk har vi noen ungdommer eller russegrupper som er ute etter noen småoppdrag, og da kan vi sette de etterspørselen i kontakt med de som kan tilby litt ekstra hjelp, sier Ester.

Det dreier seg både om faste kjøreoppdrag til helsehjelp eller engangstilfeller av snømåking eller lignende. Forespørslene blir delt i ei facebookgruppe, slik at folk kan stille opp på de oppdragene som passer. Og så langt har alle fått den hjelpen de har trengt.

Nye tilbud i høst

Ungdomsklubb, seniortreff, kaffekrok og aktivitetstilbud på Bo- og servicesentrene i kommunen er noen av tilbudene som lenge har vært i tilbudet og som de fleste nok kjenner til. En ny høst og åpning et koronarammet land betyr også nye tilbud.

På tirsdager kan du som voksen starte dagen med en morgendukkert i bassenget i Sør-Aurdalshallen og kjøpe deg frokost eller nistepakke i Kafe Bukfylla. Frivilligsentralen samarbeider med Folkehelsekoordinator Hanna Rivenes om dette tilbud. Hanna sørger for at bassenget er åpent fra 06:30-08:15 og Eli og Ester har maten klar fra 07:30 til 10.00.

Etter skoletid kan også skoleungdom fra ungdomskole og videregående ta turen innom Kafe Bukfylla, på tirsdager fra klokken 14:00 - 16.00, med tilbud om varm mat og muligheten til å gjøre lekser, spille spill og henge med venner.

- Vi hadde et veldig godt oppmøte sist tirsdag hvor mange fikk gjort unna en del lekser og fikk i seg litt mat før musikken ble satt på og fokuset var på det sosiale. forteller Eli.

Andre aktuelle innlegg:
 480 030 48     
 post@mittsoraurdal.no
Personvern
| © | Levert av
TALA
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram