Mitt Sør-Aurdal, logo
Foto: Sør-Aurdal Folkebibliotek, Valdresmusea.
Innhold av
Eivind Olmhus
Publisert
13/10/2021
Kategori:

2 x boklansering

21. og 24. oktober presenteres to nye bøker i Sør-Aurdal. Først ut er Line Nyborg med romanen "Hvordan ser lengsel ut" på biblioteket i Hedalen den torsdag 21. Før historikar Knut Werner-Hagen kjem for å snakke om boka "Kampene i Valdres 1940 - Norske 4. Brigade i kamp med tyske 163 divisjon" på Bagn Bygdesamling søndnag den 24.

Line Nyborg - Hvordan ser lengsel ut

Hedalen 21. oktober klokka 18:00
Foredrag, musikk og boksalg.

Line Nyborg kom tidligare i år ut med sin sjette roman, "Hvordan ser lengsel ut". Torsdag 21. oktober lanserar Sør-Aurdal Folkebibliotek den for folk i Sør-Aurdal med å ønskje velkommen til biblioteket i Hedalen rett etter stengetid, klokka 18.00.

I tillegg til sjølve boklanseringa vil forfattaren fortelle litt om seg sjølv og sine bøker. Det blir musikk ved musikk ved Solfrid Olmhus, og servert kaffe/te og litt bakst. Arrangementet er gratis, og det blir moglegheit til å kjøpe den nye boka til Nyborg på arrangementet.

Begrensede plassar til rundt 10-12 stykker. Ønskjer du å sikre deg plass i forkant, gje beskjed til bibliotekaren som sett deg opp på deltakerliste.

Facebookarrangement

Dette skriver forlaget om boka:
"Hvordan ser lengsel ut er en finstemt og innsiktsfull roman om det å være ung, og å vente på at noe, eller noen, skal åpne opp verden.

På et stille sted i nord bor Una sammen med moren sin. Una er på skolen, går tur med venninnen Jenny og hunden Laika, og om kveldene leser hun dikt. Livet føles stille og lite, som om det ikke helt har startet ennå. Men så begynner Sunniva i klassen. Hun har en rygg som kurver og bøyer seg mot skulderen, det heter skoliose. Hun er ikke redd for å rekke opp hånda i timen, ta plass, stille vanskelige spørsmål. Og mens Una lærer Sunniva å kjenne, kaster Sunnivas utenforblikk et nytt lys over alt som for Una er velkjent og selvsagt. Det fører til konflikter med moren og Jenny. Men det gir også en ny dimensjon til Unas blikk på hvem hun selv er, og hvem hun kan være."

Knut Werner-Hagen - Kampene i Valdres 1940 - Norske 4. Brigade i kamp med tyske 163 divisjon

Bagn Bygdesamling 24. oktober 18:00
Foredrag, boklansering og boksalg.

Knut Werner-Hagen er oberstløytnant i feltartilleriet og underviser i krigshistorie ved Krigsskolen. Han er også cand. philol. frå Universitetet i Oslo med spesialisering i norsk krigshistorie og historie som verkemeddel i lederskapsutdanning.

Her er det også avgrensa med plass, så sei ifrå til Bagn Bygdesamling dersom du vil være sikra sitteplass.

Facebookarrangement

Dette skriver forlaget om boka:
"Kom og hør den dramatisk historien om kampene i Valdres våren 1940. Valdres ble åsted for noen av de hardeste kampene under felttoget i Sør-Norge. 4. brigade var mobilisert på Voss, og ble overført til Østlandet i et forsøk på å sinke den tyske fremrykningen nordover fra Oslo. Brigadens nærmere 5000 soldater kom i kamp med avdelinger fra to tyske divisjoner. Vi følger norske og tyske styrker fra dag til dag. Boka er bygd opp kronologisk. Med bruk av rapporter, dagbøker, brev og andre kilder skildres kamphandlingene på en drivende måte. Teksten følges av et stort antall fotografier som for første gang er plassert inn i sin rette sammenheng, og ikke som generelle illustrasjoner. Et stort antall kart er også med på å gjøre hendelsene mer oversiktlige."

Andre aktuelle innlegg:
 480 030 48     
 post@mittsoraurdal.no
Personvern
| © | Levert av
TALA
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram