Mitt Sør-Aurdal, logo
Innhold av
Eivind Olmhus
Publisert
29/11/2021
Kategori:

Gro Merete ordna spleiselaget til julegata

Sammen med en haug ja-folk, bedrifter, lag og foreninger har Gro Merete Holde sørga for at det nå blir ekstra stor julestemning i Bagn sentrum. Totalt har det blitt kjøpt inn 20 snøkrystaller av lokale bedrifter og foreninger og som alle ble montert opp på lørdag i god gammeldags dugnadsånd.

Snøkrystallene som skal lyse opp i adventstida går gjennom Bagn langs Storebruvegen fra Brødren Dokken til Fossgård i gamle sentrum. Det har blitt mulig etter en omfattende dugnad mellom frivillige lag, lokalt næringsliv og kommuna. Der Gro Merete har stått i spissen som initiativtager og planlegger. 

I fjor starta Gro Merete ei innsamling for å få bestilt inn julelys som kunne være med og pynte opp og gjøre Bagn klart for jula. Til sammen har over 20 lag og bedrifter spytta inn over 90 000 kroner for å få det heile i stand. Sør-Aurdal Energi har stilt lyktestolpene til disposisjon og hjelp til oppkobling, Statsforvalteren har godkjent planene og Sør-Aurdal kommune har sagt ja til å ta strømregninga. 

- I tillegg har det vært med en håndfull karer som har gjort det hele mulig, forteller Gro Merete. 

Olav André Kjørlien har fått med seg EL-Fag A/S på ein spleis for å få på plass utstyr slik at snøkrystallene enkelt kan kobles opp. Sammen med Espen Fønhus har han også sørget for planleggingen og fått på plass alt som trengs.

Foto: Gro Merete Holde. Olav André Kjørlien har gjort alle gatelysene klare for påkobling.

Torstein Øyhus og Stian Haugrud påtok seg å henge opp lysene på lørdag og Eivind Olmhus var med for å koble til lysene. Dette ble gjort så ffektive at Erlend Bringsli og Stein Bergum, som hadde sagt ja til å ta over og sluttføre monteringen, slapp å møte. Svein Erik Wold var behjelpelig med lift og Lise Kulterud Olsen kom også med ferske kanelboller til dugnadsjobbinga!

På nyåret stiller Bagn IL med lagerplass, slik at de kan stå trygt til neste jul, og Sør-Aurdal Kommune, med teknisk sjef Hans Solbrekken Ruud, har lagt ut for gildet samtidig som de tar strømutgiftene den tiden belysningen pryder sentrum. Adventsstjerna i kommunestyresalen er kjøpt inn i samme ånd, Adventstjernene i Sør-Aurdalshallen er sponset av Friskis & Svettis Valdres (derfor en rød i tillegg til de tre hvite). Disse blir rigget opp av konsulent og vaktmestere i kommunen klare til advent.

Følgende bedrifter, lag og foreninger har bidratt:
- Alf Brustad A/S
- Brødrene Dokken A/S
- Bagn Vel
- Bagn Apotek A/S
- Bagn Blomsterverksted A/S
- Bagn og Reinli Sanitetsforening
- Coop Øst Bagn
- Et Elektro A/S
- Fagforbundet Sør-Valdres
- FG Bygg
- Foreningen Frivilligsentralen
- Gausdal Landhandleri A/S
- Hege Jeanett Fremgård
- Hårhjørnet Marit Tvenge
- Olsen Hus og hytteservice A/S
- Sporten Bagn
- Valdres Gjensidige Brannkasse
- Valdres Sparebank
- Wold Fyr og Flamme A/S
- Wold Bydgeservice

Andre aktuelle innlegg:
 480 030 48     
 post@mittsoraurdal.no
Personvern
| © | Levert av
TALA
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram