Hvit m i mitt sør-aurdal
Innhold av
Lene
Publisert
13/09/2023
Kategori:

Generasjonscruise

Søndag 10. september var det kjøretøytreff på Sør-Aurdals Heimen. 10 kjøretøy møtte opp, og den eldste var fra 1953 og den nyeste fra 2000-tallet.

Vi fikk servert noen gode historier fra den tiden de gamle kjøretøyene ikke var så gamle, og spesielt spennende var nok historien om motorsykkelturen, med lånt Tempo, som endte opp i ei myr. Hverken dama som satt bakpå eller motorsykkeleieren var særlig imponert over føreren. Det endte godt med damen, men motorsykkel ble aldri som før. Historien kom frem da en fin 1956 Tempo 175 ccm kom rullende inn på plassen og vekte gamle minner.

Noen av de eldre ble med på kjøretur rundt i Bagn. Vi delte felles minner om bygg i gamle Bagn sentrum og historiene var mange om handleturer til Bagn i tidligere tider. Å kjøre rundt med en fremmed passasjer som er med å dele tanker om stedet, livet og historier er noen av det fineste jeg vet, etter å ha erfart dette fra både generasjonscruise og ungdomscruise. Det gir mye glede og skaper relasjoner og kan anbefales alle.

En av passasjerene var også tidligere Volvo-selger og kunne fortelle om nybilsalget fra den tiden Amazonene var nye. Artig var det da å cruise rundt i Bagn i gammel Volvo. Føreren og passasjeren var også gamle kolleger og hadde sikkert mye å snakke om.

Damene falt for 1953 modell Armstrong Siddeley Princess. Et kjøretøy verdig en Dronning av Sør-Aurdals Heimen. Smakfullt innredet og med god beinplass for standsmessig transport og kunne vel egentlig vært Sør-Aurdal Heimens eget kjøretøy 😊

Det blir sikkert flere slike treff, så følg med.

Takk til de som kom med kjøretøyer og takk til de som kom ut og skapte glede og gode minner.

Olav Kristian Huseby

(PS: Takk for bilder fra blant annet Hege Kløvstad og Eli Torp)

Andre aktuelle innlegg:
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram