Hvit m i mitt sør-aurdal

Friluftliv

Med eit variert landskap som strekk seg fra 195 til 1243 meter over havet inviterer naturen i Sør-Aurdal til fri utfoldelse i naturen.


Turmål

Treng du eit nytt turmål for søndagsturen? Eller drøymer du om ein tur med overnatting?

  • Kommuna og dei lokale idrettslaga har ein eigen turkarusell med totalt 27 turmål og trekning av premie til dei som går over 10 turar.
  • UT.no ligge det detaljerte beskrivelser over dei mest populære turmåla i Sør-Aurdal
  • Hos iValdres.no ligg mange av turguidane til Jørn Damslora.

Jakt

I Sør-Aurdal er jakt og fiske ein stor del av livet til mange heiltid- og deltidsinnbyggere,  Det er fleire skyttarlag og jakt- og fiskeforeninger i kommunen, og særleg i elgjakta står lokalsamfunnet nærmast på vent.

Vil du koma i gang med jakt foreslår vi at du tek kontakt med nokon av desse forbunda:

Fiske

Begna elv har vore ei ettertrakta fiskeelv i lang tid, spesielt for fiske av aure. Sør for Eidsdammen er det også mulig å fiske gjedde, som einaste stad i Valdres.

Ellers er det godt aurefie i fleire vassdrag og innsjøar i området. I tillegg er røya å finne i fjella, noko som gjer området ideelt også for isfiske.

Reglane for fiske kan væra noko komplisert då dei skil  geografisk, kven som skal fiske og når. Fiskekort blir solgt i fleire butikkar der dei har god kjennskap til gjeldande regler.

Skianlegg og skiløyper

I tillegg til 3 lysløyper har Sør-Aurdal nesten 40 mil med skiløyper som idrettslag og løypelag sørger for heile vinteren. Det betyr at du gå  distansen Oslo-Bergen på ski innanfor kommunegrensa.

Hugs at det ikkje snør skiløyper, så støtt idretts- eller løypelaget som køyrer løypene du brukar.

Sjå skisporet.no for oversikt over skiløypene.

Stavadalen skisenter

Stavadalen Skisenter ligg nord i kommuna og har eit fantastisk anlegg i solrike omgivelsar. Bakkan har 9 nedfartar, 3 heisar og eigen park med tubebane.

Dei har i tillegg to kafèar, skiutleie og sal av sikkerheitsutstyr.

Les meir om Stavadalen Skisenter her.

Synnøve Bratvold Rotnes

Lurer du på noe?

Meg kan du snakke med!
Ring Synnøve på 977 83 827 eller send en mail til post@mittsoraurdal.no
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram