Mitt Sør-Aurdal, logo
Næringsliv
Bedrifter
Vassfaropplevelser
Bedrifter i Sør-Aurdal
Bedrifter i Sør-Aurdal

Vassfaropplevelser

Vassfaret er et dalføre på grensen mellom Buskerud og Oppland, midt på det sentrale Østlandet. Et 260.000 da stort område er vernet som Vassfaret og Vidalen landskapsvernområde, og innenfor dette ligger flere mindre naturreservater.

Vassfaret var befolket fram til først på 1900 tallet. Totalt har det vært 12 boplasser i Vassfaret, fra små plasser til større gårder, etter datidens målestokk. Området er mest kjent for sin egen bjørnestamme, og ikke minst har flere forfattere blant dem Mikkjel Fønhus, gjort Vassfaret kjent gjennom sine mange bøker. 

Vassfar-opplevelser tilbyr overnatting i gamle tradisjonsrike tømmerhus på boplassene Skrukkefyllhaugen og Bjørke.

Ønsker du mer informasjon om Vassfaret og den natur, kultur og mystikk som finnes der, så kan vi ta deg med på en guidet tur i området

NRK laget i 1989 et program med Edvard Elsrud der han vandrer i Vassfaret og Vidalen. Et program på ca. en halvtime der Edvard på sin særegne måte forteller både skjemt og alvor fra Vassfartraktene. 

Linken til dette programmet finner du her:

https://tv.nrk.no/program/FOPP00000289/vassfaret
 480 030 48     
 post@mittsoraurdal.no
Personvern
| © | Levert av
TALA
envelopephone-handsetmap-markerlinkmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram