Hvit m i mitt sør-aurdal

Badeplasser i Sør-Aurdal

Det er mange muligheter for en avkjølende dukkert i elver og vann. Man kan ikke forvente Middelshavstemperaturer, men på mange grunner kan det oppnås gode temperaturer. Nedenfor finner du noen av mulighetene.


Foto: Landsensaga , foto: Anne Aabye Fossholt

Storrustedammen i Hedalen

Kjør inn bomveien mot Vidalen. Ved brua kan du parkere og gå noen hundre meter til badeplassen. Litt kronglete med barnevogn, men ikke umulig. Der finner du en fin sandstrand og det er ofte oppspent volleyballnett og en trampoline for stuping fra elvebredden. God plass for familier og andre som vil samles for bading, grilling og lek.

Muggedalen

Noen hundre meter opp fra rasteplassen langs E16 er det fine bademuligheter. Parker på rasteplassen og følg veien opp langs elva.

Melodden i Vassfaret

Sandstrand på odde som stikker ut midt langs Aurdalsfjorden. Man må gå ca 100 meter gjennom skogen.

Nevlingsdammen i Vassfaret

Fine bade- og rastemuligheter. Gode parkeringsmuligheter mot avgift.

Mølla i Hedalen

Noen fine kulper i elva nedenfor Mølla gir god avkjøling en varm sommerdag. Ikke egnet for de minste.

Rustebakkebrua i Begnadalen

Ved rett vannstand er det fint å bade ved Rustebakke bru. Den krysser Begna ved Garthus.

Morudstranda camping

Ligger på Austida av Begna, 17 km sør for Bagn. Her er det laget to stødige brygger i dammen, som passer utmerket som castingbane. I badedammen finner du også ei vanntrampoline, som er populær blant de minste. Du finner en volleyballbane, en liten lekeplass og kiosk.

Landsensaga/Landsenvelta i Hedalen

To badeplasser rett nedenfor og rett ovenfor brua der Vassfarvegen starter.

Send oss gjerne tips

Bade kan du glede deg over i de fleste vann og elever i kommunen. Dette er ment for å gi deg noen gode tips. Har du forslag til flere, send oss gjerne en mail på post@mittsoraurdal.no
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram