Jordbruk er i Sør-Aurdal mest basert på dyrehold. De vanligste dyrene er høns, storfe, bier og sau, men det finnes også hjort, lama, geit, gris og andre dyr.
S-A har mange små bruksenheter og det er fokus på god utnyttelse av de arealene man har til rådighet. Jordbruksområdene ligger fra ca 200 til 600 meter over havet slik at mulighetene for hva som kan dyrkes varierer stort. I områdene høyere enn dette har det ofte vært seterdrift, men det er nå færre bruk enn før som benytter seg av dette. Noen har gått sammen om felles seterdrift. Det er mange dyr som går på utmarksbeite og dyrevelferden er meget god.
Sør-Aurdal kommune arbeider med å utvikle næringen for bedre utnyttelse av jorda og arbeider spesielt med å få i gang småskalaproduksjoner på bruk som ikke har vært i drift over en tid. Matvarer som kan supplere den eksisterende produksjonen for en komplett levering av produkter fra Sør-Aurdal er et felles mål.
Produksjon av produkter fra frukt og bær er lite utbredt og kan være et satsningsområde for nye aktører i kommunen.
Det foregår noe videreforedling av jordbruksprodukter innen Sør-Aurdal kommune i dag. Ull, melk, kjøtt og egg går stort sett uforedlet ut av kommunen, men vi har bedrifter som produserer eksempelvis pølser og honning av svært høy kvalitet.
Næringsdrivende har nå gått sammen om å selge ferdige matvarer av forskjellig slag. Det selges honning, kjøttvarer, meieriprodukter og egg. Mye av dette er organisert gjennom Matbygda Bagn. Det er flere utsalgssteder og utleveringssteder i kommunen. Det arrangeres markeder, fagsamlinger og kurs. De
finner du på Facebook. Det finnes også en
nettbutikk med mye lokal mat fra Sør-Aurdal.
Dagligvareforretningene i Sør-Aurdal har mye lokalprodusert mat. Spør betjeningen.
Sør-Aurdal kommune har flinke medarbeidere innen jordbruk og blant annet kan du lese om landbruksplanen på kommunens nettider.